Kuvagalleria

MENNEET TAPAHTUMAT

Kabe Järvi-Suomi mukana Pohjois-Suomen Kabelaisten treffeillä Torniossa 16.-18.9.2022

Kabe Järvi-Suomi mukana 26.-28.8.2022 Venetsialaisissa Camping Lomatriossa Pieksämäellä

Yhdistyksemme jäsenet tutustuivat uuteen jäsenetualueeseen elokuun lopussa Lomatrioon Pieksämäellä. Alue avattiin uudestaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Jäseniämme oli 15 vaunukuntaa viettämässä samalla alueen järjestämiä Venetsialaisia. Perjantai-iltana päästiin tanssimaan HHB-bändin tahtiin. Lauantaina tutustuimme myös Adrialaisiin ja muihin karavaanareihin, joita olikin useita kymmeniä. Päivällä kävimme isoissa ryhmissä ruokailemassa viereisellä huoltoasemalla. Iltapäivällä järjestimme arpajaiset, syötiin muurinpohjalettuja ja laulettiin pihalla karaokea. Pääpalkonto arpajaisissa oli yjteinen Jyväs-Caravanin kanssa.  Lauantai-illaksi koristelimme alueen valoin ja ihailimme kahden kokon palamista ravintolan rannassa. Illaksi siirryimme laulamaan karaokea sisätiloihin ja seurustelemaan mukana olevien kanssa. Kiitos yrittäjä Seijalle ja Ossille viikonlopusta! Kiitos myös kaikille karavaanareille yhteisestä tapahtumasta!

Valtakunnallinen Kabe tapahtuma 29.-31.7.2022 Wanhoissa Wehkeissä Karstulassa

Kabe Järvi-Suomi, Pohjois-Suomen Kabe ja Kabe klupi Länsi-Suomi jäsenet kokoontuivat tänä vuonna yhteistreffeille heinäkuun lopussa Karstulaan Wanhoihin Wehkeisiin. Alue on mukava paikka kokoontua. Ensi vuonna aika on taas heinäkuun lopussa, mutta missä? Sinä voit jäsenenä ehdottaa yhdistysten hallitukselle paikkaa tämän sivun Lomakkeet-valikon kautta. Kuvat kertokoon puolestaan tapahtuman kulusta.

Kesän avaus ja vuosikokous Camping SahtiKrouvissa, Hartolassa 10.-12.6.2022

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin kesäavajaisten yhteydessä kaksi viikkoa ennen juhannusta Hartolan Krouvin Campingissä. Paikalla oli kolmattakymmentä Kabe-perhettä. Vuosikokous hyväksyi hallituksen esityksen tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta, sekä vahvisti ne. Toimintasuunnitelma ja talousarvio myös hyväksyttiin.  Hallitukseen valittiin jatkamaan Jari Rissanen. Uutena hallitukseen valittiin Seppo Olkkonen Riihimäeltä. Viikonloppuun sisältyi tanssikurssia, tanssit Krouvin lavalla Saija Tuupasen tahdittamana. Ruokailtiin yhdessä, kilpailtiin ulkona ja lauantaina laulettiin karaokea ravintolan pubissa.

Krouvin Campingin kanssa tehtiin jäsenetusopimus, joten jatkossa Kabe Järvi-Suomi ry korttia näyttämällä jäsenet saavat lisäalennnuksen majoittumisesta.

Myös uusia jäseniä liittyi yhdistykseemme. Tervetuloa!

Jäähyväiset Tervolle tapahtuma Tervo Caravanissa 17.-19.9.2021

Alun pitäen yhdistyksemme ajatuksena oli tarkoitus osallistua Heikin synttärijuhlaan heinäkuussa hänen 70-vuotis päivänään. Ajattelimme kuitenkin pitää vielä Tervo Caravanin päätösjuhlan syksyllä, koska kunta laittoi Suomen ykköspaikan myyntiin. Kutsuimme kaikki halukkaat tapahtumaan. Jäähyväiset Tervolle tapahtumassa oli lähes kaikki karavaanipaikat täynnä. Keskusteluja käytiin viikonloppuna joka tilanteessa haikein ihmettelevin mielin. Muisteltiin Hessun aloitusta Tervo Caravanin yrittäjänä ja miten suosio ja karavaanialueen tunnettavuus kasvoi ympäri Suomen. Eijan mukaan tuloa Hessun kumppaniksi lisäsi hyvää palvelua vieläkin enemmän. Viikonloppuna saunottiin, syötiin, pelailtiin, laulettiin ja soiteltiin kitaroilla. Käytimme Lohimaassa syömässä vielä niitäkin henkilöitä, jotka olivat ensimmäistä kertaa Tervossa. Nautittiin kesän ja Tervo Caravanin viimeisistä hetkistä. Mietittiin miten Tervon käy, jos koko karavaanimatkailu Tervossa loppuu. Onhan Tervo tullut tutuksi vuoden 2020 parhaan karavaanialueen nimeämisen myötä vähintään 65000 karavaaniperheelle. Kiitos kaikille mukana olleille! Toivotaan vielä asioiden järjestyvän niin, että voisimme ihailla Tervo Caravania samanlaisella kiitoksella kuin mitä Hessu ja Eija ovat asiakkailleen antaneet.

Yhteinen kolmen KABE-yhdistysten viikonloppu 23.–25.7.2021 Karstulassa

Yhteinen kolmen KABE-yhdistysten viikonloppu vietettiin 23.–25.7. aurinkoisessa säässä Wanhoissa Wehkeissä Karstulassa. Paikalla oli 42 vaunukuntaa. Ohjelmassa oli tavanmukaiset mölkky ja petangi. Kisassa olimme mukana kahdella joukkueella. Voittoon ei ihan ylletty. Muuta toimintaa oli teatteriesitys Juha Watt Vainion elämästä. Kesäteatterin katsomo oli täynnä yleisöä.
Puitteet olivat Wanhoissa Wehkeissä hienot ja mikä parasta, mukana olleet tekivät tapahtumasta mahtavan. KIITOS KAIKILLE.

Alustavasti tavataan ensi vuona samassa paikassa tosin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ja ohjelma koetetaan julkaista ennakkoon.

Vielä kerran kiitos!
Seppo Heikkinen, Puheenjohtaja

Kesänavaus ja vuosikokous 18.-20.6.2021 Lomakeskus Karviolla

Yhdistyksemme kesänavaus ja vuosikokous pidettiin 18.-20.6.2021 Lomakeskus Karviolla. Sää suosi jälleen viikonloppuna. Lauantaina oli kesätorit campingin ravintolan nurmialueella. Olimme yksi myyjä parinkymmenen myyjän joukossa. Lauantai-iltana olimme Sergei-laivalla risteilemässä Karviolta Kermajärvelle. Ei voitu kuin ihailla Heinäveden maisemia ja sitä kesän ihanuutta, Wau. Myös karaoke kuului viikonlopun ohjelmaan campingin Leiskari-ravintolassa. Sunnuntaina pidimme Uittotuvan puolella vuosikokouksen. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Seppo Heikkinen. Hallitukseen valittiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi Irma Fagerholm Myrskylästä, Pentti Huskanen Maaningalta, Ahti Kuikka Joensuusta ja Seppo Tiilikainen Siilinjärveltä. Hallituksessa jatkavat vielä yhden kauden Eino Kunelius Jyväskylästä ja Jari Rissanen Kuopiosta. Toiminnantarkastajaksi valittiin Markku Hietapelto Iisalmesta ja varatoiminnantarkastajaksi Helga Kauppinen Iisalmesta.

Vaunuton viikonloppu

Vaunutonta viikonloppua vietimme tänä talvena toiminta-alueemme etelä reunalla. Paikka on erittäin kaunis, Saimaan rannalla oleva Anttolanhovi, lähellä Mikkeliä. Talvisena Ystävänpäivä viikonloppuna ulkoiltiin, syötiin, seurusteltiin, rentouduttiin kylpylässä ja pidimme hauskaa koronarajoituksin.  Pelattiin myös mölkkyharjoituskilpailu tulevaa heinäkuun  Wanhat Wehkeet viikonloppua varten. Yhteiskumppanimme muistivat meitä majoituskorteilla. Kaikkien mukana olleiden kesken arvottiin majoituksia Tervo Caravaniin, Camping Vonkkaan ja Camping Sumiaisiin. Kiitos lahjakorteista heille ja onnea voittajille!

Syysmatka

Kolmen Kabe Järvi-Suomen syysmatka kohdistui Kabe treffeille Keminmaalle. Pohjois-Suomen Kabelaiset järjestivät siellä syystapaamisen. Kuvia on nähtävillä alla olevan linkin kautta.

28.-30.8. Tervo Caravanissa

Kesän 2020 viimeinen isompi yhteinen tapahtuma pidettiin 28.-30.8. Tervo Caravanissa.

Tervo Caravanin kaunis alue oli taas täysi. Kabe näkyi merkkinä jo tulotielle. Perjantai oli kaunis tulopäivä. Illalla grillattiin koko alueen karavaanareille J.Rinta-Joupin avustuksella makkarat. Kiitos myös Ainolle ja Sepolle salaattilisukkeesta.  Perjantai-iltana laulettiin yhteislauluja kitaroiden säestyksellä. Lauantai valkeni kirkkaana päivänä. Toiset aamujumppasivat Irman ohjaamana, kun toiset valmistautuivat kirkkovenesoudulle. Soudun jälkeen juotiin nokipannukahvit. Ennätettiinpä käydä Lohibaarilla syömässäkin ennen aikaistettuja Iltasaunavuoroja. Tanssimaan päästiin Pöljänsuoran tahtiin jo varhain illalla. Oli meillä hauskaa yhdessä Iskelmä Karavaanareiden ja Pöljänsuoran fanien kanssa. Ainakin fanijoukkoon liittyi loputkin alueen karavaanarit. Illan aikana tarjosimme vielä grillimakkarat koko porukalle. Bänditauon aikana Tervo Caravanin Hessu sytytti Venetsialaistulet. Kiitos mukavasta viikonlopusta, jonka toteutti Tervo Caravanin Heikki ja Eija, J.Rinta-Jouppi Kuopiosta, Pöljänsuora Siilinjärveltä, Pikku Belgia Siilinjärjeltä, sekä kaikki mukana olevat karavaanarit. Jospa saamme kokea toisenkin kerran tällaisen hyvän yhteisen fiiliksen.

Video Pikku Belgia H.N nauhoittamana

Pöljänsuora

Kirkkoveneretki 1.8.2020

Kesälomalaisten kirkkoveneretki Tervo Caravanissa tehtiin 1.8. lauantaina parhaimman soutusään vallitessa. Mukana oli 13 eri-ikäistä henkilöä. Sää suosi soutajia ja retkeläisiä Manginniemessä. Retken huippuhetkiä olivat soutu pitkän Kolunkanavan kautta. Sulku on mitoiltaan 75 × 8,5 metriä ja korkeusero on 4,5 metriä. Pituutta koko kanavalla on 2,1 km. Tämä koko tapahtuma on hyvä elämys kenelle tahansa, joten kannattaa seurata tapahtumapäiviä. Soutukaan ei ole raskasta, koska sama retki on tehty kahdeksallakin soutajalla.

– Kuvat Tervo Caravan –

Lintulahti

Heinäkuun puolenvälin jälkeen kokoontui Lintulahteen n. 60 Kabe ajoneuvoa ympäri Suomen. Puna-valko-harmaa värisävy valtasi Lintulahden Saharan. Kabe merkki oli monessa eri tulokohdassa näkyvissä. Nelostien risteyksessä ollut yhdistyksemme ”Tervetuloa”-lakana käännytti alueelle nelostieltä  jopa ohiajavia Kabelaisia. Viikonloppuna kisailtiin Mölkky- ja Petanque-voitoista. Mölkyn joukkuevoitto meni Kabe klupi Länsi-Suomeen ja Peranquen yksilövoitto meni  Pohjois-Suomi Kabe ry:n jäsenelle. Välillä lenkkeiltiin ja keppijumpattiin ja iltaisin laulettiin karaoket tanssien kera.

Arpajaiset kuuluivat myös ohjelmaan. Kiitos arpajaispalkintojen luovuttajille Tervo Caravan, Lomakeskus Karvio, Wanhat Wehkeet, sekä SFC-Alatalo ja SFC-Majamäki ja lisäksi moni muu. Kiitos kilpailupalkintojen luovuttajalle Jyväs-Caravanille.

Kirkkoveneellä Tervo Caravanista Tervon toripäiville

Kirkkoveneellä soudettiin Tervo Caravanista Tervon toripäiville ja syömään Silta ravintolaan 27.6.2020. Tarkoitus oli mennä Manginniemeen, mutta metsäpalovaroituksen vuoksi siirsimme ruokailun Silta ravintolaan. Kiitos Tervo Caravan! Huippusään suosiessa (24 astetta ja heikko tuuli) soutajia oli neljä airoparia. Vaikka vene on 18 paikkainen, totesimme, että vene hyvin kulkee myös vähemmälläkin soutajamäärällä. Seuraavaan veneretkeen 1.8 on jo soutupaikkoja osittain varattu. Tyhjiä paikkoja voit tiedustella Tervo Caravanista.

Kesänavaus ja vuosikokous 12.–14.6.2020

Yhdistyksen IV kesänavaus ja vuosikokous pidettiin 12.–14.6.2020 tällä kertaa Karstulan Wanhoissa Wehkeissä. Paikalle saapui jäsenmäärän kasvaessa ennätysmäärä, 21 ajoneuvoa ympäri suomen. Viikonloppuun kuului toisiimme tutustumista, saunominen, paikallisiin nähtävyyksiin tutustuminen. Ilma suosi meitä erinomaisesti. Monipuolinen museo toi monelle mieleen nuoruusmuistot. Yhteinen ruokailu ja arpajaiset antoivat mukavan yhtenäisyyden tunteen. Yhteistyössä meillä oli näyttävästi Kabe, J. Rinta-Jouppi ja arpajaisten palkinnoissa Jyväs-Caravan. Kiitos niille hyvästä yhteistyöstä.

Vaunuton viikonloppu Bomballa 24.–26.1.2020

Vaunutonta viikonloppua vietimme Nurmeksen Bomballa 24–26.1.2020. Sää oli talvisen hieno ja puitteet Bomballa kohdallaan. Perjantaina kaikkien paikalle saapuessa, oli esittäytymisten vuoro ja viikonlopun tekemisestä sopiminen.

Lauantaina aamiaisen jälkeen osa Kabelaisista lähti kävelylenkille tutustumaan Hyvärilän kartanohotelliin ja siellä tatuointi tapahtumaan. Perjantain illanistujaisissa oli sovittu, että jokainen ottaa otsaansa Kabe-tatuoinnin, mutta lauantaina olikin eri mieli. Hyvärilän leirintäalue olisi myös yksi vaihtoehto Kabe Järvi-Suomen kesätapahtuma kierrolle. Lenkin jälkeen ulkoilijatkin menivät nauttimaan ja lämmittelemään kylpylän altaisiin.

Lauantai-iltana oli ravintolassa yhteinen illallinen. Samalla arvoimme kaikkien osallistujien kesken Lintulahden ja Rekiniemen lahjoittamat majoitusvuorokaudet. Onnea iloisille voittajille!
Perjantai- ja lauantai-iltana kokoonnuimme Karjalaiskylän mökkiin tai hotellihuoneeseen. Aiheena oli luonnollisesti matkailuharrastuksemme.

Sunnuntaina oli haikea mieli lähteä kotiin reppu täynnä kivaa yhdessäoloa odottamaan seuraavaa tapaamista.

Kiitos kaikille osallistujille mukana olemisesta ja etenkin uusille tuttavuuksille, joilla oli nyt mahdollisuus olla mukana.

Hyvää talven jatkoa ja TAPAAMISIIN!
JR

Syystreffit 13.-15.9.2019

Yhdistys vierailulla Pohjois-Suomen Kabelaisten syystreffeillä Keminmaan Pohjanrannassa 13.-15.9.2019

Lisää kuvia Pohjois-Suomen Kabe ry sivuilla alla olevasta linkistä

Yhdistys voitokkaasti mukana Kabelaisten valtakunnallisessa tapaamisessa Lintulahdessa 19.-21.7.2019

Kolmen Kabe-yhdistyksen jäsenet kokoontuivat heinäkuussa Keski-Suomeen Lintulahteen. Ajoneuvoja oli kokoontunut yli 30 yksikköä Kabeklupi Länsi-Suomesta, Pohjois-Suomen Kabe ry:stä ja yhdistyksestämme. Viikonlopun aikana seurusteltiin, tutustuttiin toisiimme, vaihdettiin matkailukokemuksia, puhuttiin Kabelaisuudesta, kisailtiin ja pidettiin hauskaa. Mölkkyvoitto saatiin ennätysajalla yhdistykseemme. Henkilökohtainen Petanque-voitto meni Pohjois-Suomen Kabelaiselle. Arpajaisten päävoitto tuli yhdistyksemme jäsenelle. Yhteisessä palaverissa päätettiin vuoden 2020 kokoontuminen pitää 24.–26. heinäkuuta. Paikka on vielä SFC-Lintulahti. Yhdistysten puheenjohtajille annettiin selvitystehtäväksi esittää vuodelle 2021 uusi paikka.

Yhdistykseltä kirkkoveneretki juhannuksen kunniaksi Tervo Caravanissa

Yhdistys osallistui Tervo Caravanissa juhannusohjelman tekemiseen juhannusaattona. Lähes täyteen myyty retki Tervo Caravanista Tervon Silta ravintolaan oli lähes kahdellekymmenelle henkilölle elämys. Ikäjakauma oli viiden ja yli seitsemänkympin välillä. Retki alkoi soututekniikkaopastuksella ja muutamalla asialla, joka helpotti soutajia löytämään yhteisen tahdin. Matka taittui hyvin vaikka ensikertalaisia oli lähes kaikki. Välillä pysähdyimme katselemaan maisemia ja juomaan helteisenä päivänä nestettä. Tervon korkealla sillalla oli meitä vastassa kuvaajat, jotka ikuistivat tulomme Tervon kylän laituriin. Tervo Caravanin Hessu oli soittanut ennakkoon Silta ravintolaan ja tilannut valmiiksi pizzapaloja ja hampurilaisia. Määrättyjä nestemäisiä juomia sai nauttia vain janoon. Paluumatkalla nuoret naiset innostivat soutajia kokeilemaan kulkeeko vene nopeammin kotiin päin. Huippunopeudeksi saimme 14,7 km tunnissa. Vauhti oli muutenkin sen verran kova kuudentoista soutajan voimin, ettei normaalilla soutuveneellä pärjäisi. Yhdistys on ylpeä teille jotka pääsitte kokeilemaan tällaista elämystä kauniina kesäpäivänä. Kiitos Jyväskylän, Kajaanin, Kuopion ja muiden pakkakuntien retkeläisille.

Yhdistyksen kesätreffit ja vuosikokous uudistuneella Lomakeskus Karviolla 14.–16.6.2019

Paikalle saapui 18 Kabe matkailuajoneuvoa ympäri Järvi-Suomen aluetta. Kaukaisimmat saapuivat aivan Etelä-Suomesta saakka. Lomakeskus Karvio järjesti meille oman alueen kosken rantaan kauniin Heinäveden vesistön äärelle. Perjantai-ilta vietettiin saunoen uusituissa tilaussaunoissa. Ilta viimeisteltiin valtatie 23 toisella puolella Uittotuvalla Isto Hiltusen tanssimusiikin tahtiin.
Lauantaina kuljetimme jäseniämme J. Rinta-Joupin sponsoroimalla pikkubussilla Valamon Luostariin. Useammat kävivät lisäksi Lintulan Luostarissa ja Varistaipaleen kanavalla. Iltapäivällä nautimme yhdessä Joensuulaisten jäsentemme tekemää parilapannu ruokaa. Samalla oli hyvä pitää keskustelutilaisuus yhdistyksemme menestymisestä ja hyvistä tulevaisuuden suunnitelmista. Lauantainakin pääsimme nauttimaan mukavasta huumoripitoisesta musiikista Radio Suomi Popin Hovimuusikko Ilkan esityksistä. Koska karavaanari on musiikin ystävä, Karvion Uittotuvalle oli illan päätteeksi järjestetty karaoketanssit.

Sunnuntaina pidimme vuosikokouksen. Kokouksessa käsiteltiin mennyt tilikausi. Vuosikertomus, tase ja tuloslaskelma hyväksyttiin hallituksen esittämässä muodossa. Vastuuvapaus myönnettiin tilivelvollisille.
Myös toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin hallituksen esittämässä muodossa.

Puheenjohtajana jatkaa yksimielisesti Kuopiosta Seppo Heikkinen vuodet 2019–2021. Hallitukseen valittiin vuosiksi 2019–2021 yksimielisesti Irma Fagerholm Myrskylästä, Ahti Kuikka Joensuusta, Seppo Tiilikainen Siilinjärveltä ja Pentti Huskanen Maaningalta. Hallituksessa jatkavat edelleen Jari Rissanen Kuopiosta ja Eino Kunelius Jyväskylästä. Toiminnantarkastajaksi valittiin Markku Hietapelto Iisalmesta ja varalle Helga Kauppinen Iisalmesta. Jäsenmaksut säilyvät entisellään, varsinainen jäsen 15 €/v ja rinnakkaisjäsen 5 €/v. Liittymismaksu on molemmilla 5 €.

Kiitos Lomakeskus Karviolle hyvin edistyvästä alueen uudistumisesta ja miellyttävästä henkilökunta palvelusta.

Kirkkoveneretki 8.6.2019

Teimme jälleen onnistuneen kirkkoveneretken Tervo Caravanista Manginniemeen. Soutajia hemmotteli 8.6. kaunis kesäkuun helle. Mukana oli 12 retkeläistä. Manginniemeen mentäessä soudimme Kolun kanavan sulun ja kanavaosuuden 2100 metriä.  Kolun kanava on suomen pisin sisävesikanava.   Manginniemessä keitimme nokipannukahvit ja paistoimme makkarat. Rohkeimmat kävivät hiekkarantaisessa vedessä uimassa. Mukaan pääsi tälläkin kertaa kuka vain ilmoittautui. Seuraava retki tehdään viimeistään 27.7. klo 10 alkaen Tervon Lohibaarilta. Ilmoittaudu Tervo Caravaniin 0400 573 459 ja lähde nauttimaan kauniista Tervon järvimaisemista.

Kabe Järvi-Suomi Jyväs-Caravanin messuilla 17.-19.5.2019

Yhdistyksemme oli edustettuna näytteilleasettajana Jyväs-Caravanin matkailuajoneuvo messunäyttelyssä. Kolmen päivän aikana asiakkaita talossa kävi arviolta 4000 henkilöä. Matkaparkissa oli yöpymässä avoneuvoja n. 200. Kabe näyttelyosastolla oli ajoittain ruuhkaakin. Yhdistyksemme esittelijöille muodostui jokaiselle omanlaisensa tehtävä. Viikonloppuna jäsenmäärä lisääntyi, pääsimme esittelemään aktiivisesti yhdistystämme ja sen toimintaa, sopimusalueitamme, joita ovat Tervo Caravan, Lomakeskus Karvio ja Camping Sumiainen, sekä monia muita yhteistyökumppaneitamme. Kiitos kävijöille mielenkiinnosta yhdistystämme kohtaan. Tervetuloa uudet jäsenet!

Kirkkoveneen suojaaminen 6.10. talvisäilöön

Kirkkovene suojattiin talkoolaisten voimin Tervo Caravaniin kauniissa lokakuisessa säässä. Vaikka talkoolaisilla huumori ja herja oli hupaisaa ja mielikuvitus vilkasta, jälkeä syntyi lähes tauotta. Tervo Caravanin Heikki ja Eija tarjosivat kahvit pullan kera ja talkoon päätteeksi kävimme syömässä Tervon uuden Silta ravintolan maukkaat ja täyttävät pizzat. Kiitos talkoolaisille hyvästä seurasta ja kiitos myös sponsoreille tarvikkeista.

Pohjois-Suomi Kabe ry:n 20-vuotis juhla 14.-16.9.2018

Yhdistyksemme kävi onnittelemassa Pohjois-Suomi Kabe ry:tä 20-vuotisjuhlissa.

Yhteistyökumppanit näkyvästi esillä!

Yhdistyksemme kirkkovene on saanut näyttävää ilmettä myös yhteistyökumppaneiltamme. Mukana souduissa ja veneretkillämme on Kabe, J.Rinta-Jouppi Oy, Messujen Tekijä ja Crazy Station. Kiitos näyttävästä esillä olemisesta.

Jos tarvitset mukavaa soututapahtumaa 18 paikkaisella kiinteäpenkkisellä kirkkoveneellä, ensisijaisesti Tervon Lohimaassa, soita niin suunnitellaan yhdessä retki. Kysyä voit numerosta 044 371 4426, Seppo.

Linkit:

Kirkkovenesoutuja Tervo Caravanissa kesällä 2018

Kesän aikana on tehty muutama soututapahtuma Tervon vesillä. Yksi odotetuimmista oli retki Nilakkajärven Manginniemeen. Tämä retki on sen verran harvinainen koko suomessa, koska reitti kulkee suomen pisimmän (2100m) sisävesikanavan kautta. Välillä on kanavasulku Kolunkanava, jonka avulla päästään kahden järven välinen korkoero kokemaan.

Lähdimme matkaan Tervo Caravanin vierestä Lohibaarin laiturista 18 paikkaisella kirkkoveneellämme. Ensimmäinen etappi oli Kolunkanavan alajuoksu, jonne oli matkaa 4 km. Kavavasulun toimintaa odotellessamme pidimme taukoa n.20 min. Matka jatkui 40–50 metriä leveää kanavaa myöten Nilakkajärven puolelle. Järven selän auettua edessämme matkaa oli enää 2 km. Perillä luonnon kauniissa ”Helmi hiekkarannaksi” paikassa paistoimme makkarat ja joimme nokipannukahvitkin. Osa kävi myös uimassa. Retken toteuttivat karavaanarit, kaukaisimmat Karjaalta saakka, sekä viereisen kunnan ja paikkakunnan asukkaat. Retki osoittautui ennen kokemattomaksi ja kokemusta tarjotaan viimeistään kesällä 2019 toisillekin soutajille. Vain joko tänä vuonna? (Kysynnän mukaan)

Kabelaisten treffit SFC-Lintulahdessa 20.-22.7.2018

Karavaanareiden kesäpäivä muun yleisön kanssa Tervo Caravanissa 15.-17.6.2018

Yhdistyksemme osallistui yhdessä Tervon kunnan -Koti rannalla-hankkeen-, Tervo Caravanin ja Lohimaan kanssa karavaanareiden kesäpäivä toteutukseen. Tehtävämme oli arpajaisten järjestäminen karavaanareille, matkailuajoneuvojen esittely ja kirkkovenesoudun järjestäminen. Tapahtuma oli karavaanareiden lisäksi avoin kaikille, joten mukana oli myös yleisöä, jota kiinnosti karavaaniharrastus. Kiitos yleisölle, yhteistyökumppaneille ja tapahtumaa tukeneille

Kirkkoveneen hankinta yhdistykselle keväällä 2018

Vuosikokous antoi suostumuksen hankkia yhdistykselle 18 paikkaisen + perämies kirkkoveneen. Vene on viirapenkeillä varustettu, joten soutu on helppoa myös aloittelijalle. Veneen sijoituspaikka tulee toistaiseksi olemaan Tervo Caravan ja Lohimaan alueella. Lohibaarin rannasta tullaan tekemään mukavia souturetkiä Nilakka-Rasvanki vesistöön. Varsinkin Tervossa Kolunkanavan kautta tehtävä retki kauniiseen Manginniemeen tulee olemaan mukava elämys. Souturetkistä ilmoitamme aktiivisesti yhdistyksemme sivuilla ja Tervo Caravanin sivuilla, sekä Facebookissa. Ensimmäiset retket teemme lähialueelle jo 16.6.2018.

Kabe Järvi-Suomi ry vuosikokous ja vaunuton viikonloppu Varkauden Kuntorannassa 13.-15.4.2018

Toimintasuunnitelman mukainen viikonloppu vietettiin kauniissa keväisessä maisemassa Varkaudessa. Tehtiin hyviä päätöksiä taas vuodeksi eteen päin.

Kabe Järvi-Suomi ry ja J.Rinta-Jouppi Oy yhteistyöhön Kuopiossa!

Aloitamme Kabe yhteistyön vuoden 2018 alusta Kuopion J.Rinta-Jouppi Oy:n kanssa. Neuvottelun tuloksena tulemme olemaan näkyvästi esillä molemmin puolin paikallisessa toiminnassa ja tapahtumissa. Tervetuloa Kuopion myymälään osoitteeseen Volttikatu 7, 70700 Kuopio.

Kabe Järvi-Suomi vierailulla Oulun Nallikarissa 8-10.9.2017

Pohjois-Suomen Kabe oli järjestänyt jokavuotisen Kalatreffin Oulun Nallikariin. Myös Kabe Järvi-Suomi oli edustettuna treffeillä. Perjantaina oli tutustumis- ja turinailta lautapelien ohella. Lauantaille isäntäväki Oulusta oli hankkinut monenlaista kalaa valmistettavaksi päivän ruuaksi ja sitä oli riittävästi. Kahvia ja pullaa oli ihan yllin-kyllin koko viikonlopun ajan. Pihapelit olivat ohjelmassa lauantaipäivän aikana. Illalla paistelimme makkaraa ja tarinoitiin. Sunnuntaina olivat arpajaiset ja sateinen kotimatka edessä.

Kiitos Pohjois-Suomen Kabe ry!

Kabe Järvi-Suomi treffeillä Tervo Caravanissa

Yhdistyksemme järjestämä ensimmäisen vuoden tapahtuma käynnistyi Tervo Caravanissa 18.-20.8.2017. Pääsimme osaltamme järjestelyihin Koti rannalla http://www.kotirannalla.fi/ tapahtumaan. Tervo Caravan täyttyi Kabelaisista vahvistettuna muilla matkailuajoneuvomerkeillä. Viikonloppuna lauloimme karaokea, pelailimme kolmiottelua, söimme rantakalaa, koimme taikuutta, esittelyjä ja yhdessä oloa. Oli mukava tehdä yhdessä tapahtumaa Tervon kunnan ja Tervo Caravanin kanssa. Kiitos molemmille!

”Tervo tutuksi” tapahtumien myötä kampanja jatkuu aina vuodelle 2019 saakka, jolloin Tervo Caravanin viereen nousee Asumismessu-alue. Tulemme varmaan olemaan karavaanareille suunnatussa tapahtumassa myös ensi kesänä. Mukaan siis mahtuu kaiken merkkiset matkailuvaunut ja -autot. Mietitään onko tapahtuma sama viikonloppu 17.-19.8.2018, vai jokin muu.

Kabe Järvi-Suomi mukana Lintulahdessa 21.-23.7.2017

Kabelaiset kokoontuivat Keski-Suomen Lintulahteen vakiintuneeseen heinäkuiseen viikonloppuun. Keski-Suomen Kabe-kerho oli järjestänyt pientä ohjelmaa ajan kuluksi. Oli mukavaa seurustelua, jumppaa, yhteiseen ruokailuun mahdollista viereiselle Neste huoltoasemalle, karaokea ja yhdistyksen välisenä kilpailuna mölkky. Kilpailun voiton vei yhdistykseltämme tiukan kisan jälkeen Pohjois-Suomen Kabelaiset. Kiertopalkinto siirtyi Keski-Suomen Kabe-kerholta pohjoiseen.

Uusia jäseniä yhdistykseemme liittyi viikonloppuna kahdeksan. Toivotamme uudet jäsenet tervetulleeksi vireään toimintaamme.
Jäsenetuja tarjoavia yrityksiä löydät jo nyt “Linkit”-valikosta. Uusia vihjeitä voit antaa hallituksen jäsenille.

Kabelaisten tapaaminen Alatalossa 16.-18.6.2017

Viikonloppuna oli ympäri Suomea Kabelaisia kesäisessä tapahtumassa. Molempina iltoina seurusteltiin, vaihdettiin kuulumisia ja laulettiin innokkaasti tanssin lomassa karaokea. Lauantaina punainen Petteribussit tuli hakemaan lähes täyden lastillisen vierailijoita Kuopion retkelle. Heti aamusta menimme Caravan Larvantoon tapaamaan henkilökuntaa, ostoksille ja tutustumaan liikkeen valikoimiin. Tutustumisen yhteydessä nautimme tarjoiluista. Pienen kiertoajelun kautta kävimme ihailemassa Kuopion torielämää. Iltapäivällä pidimme yhteisen palaverin.

Kiitos mukana olleille, Caravan Larvannolle ja Kabelle onnistuneesta päiväretkestä.

Kallavesj’-messut 31.3.-2.4.2017

Kiitämme Kallavesj´ messuilla kävijöitä mielenkiinnosta yhdistystämme kohtaan. Kiitos yhteistyökumppaneille hyvästä yhteistyöstä. Tervetuloa uudet jäsenet yhdistykseemme!

Yhdistyksen puolesta Seppo H, Pj.

Kabe Järvi-Suomi ry:n perustamiskokous Caravan Larvannolla 7.1.2017